Η πρώτη ήττα της τραπεζοκρατίας;

Τελικά χθες ΔΕΝ επικυρώθηκε η εκποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Και ο Στουρνάρας όχι μόνο δεν επιβεβαιώθηκε στη συνειδητή συκοφαντία του ( “δεν είναι βιώσιμο το Τ.Τ.” ) αλλά και θέλησε να αναδιπλωθεί ψελίζοντας ” μόνον προσωρινή διακοπή διαπραγμάτευσης της μετοχής έγινε”.

Πράγματι φαίνεται πως έφερε αποτέλεσμα, η σθεναρή κατακραυγή και η πάγκοινη καταδίκη, για την αναιτιολόγητη και αστήριχτη και αυθαίρετη λασπολογία-απαξίωση της μετοχής και του ίδιου του Τ.Τ. . Που αντέταξαν οι μικρομέτοχοι και οι εργαζόμενοι με την συνδρομή και της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, στην πασιφανή λαθροχειρία του λόμπυ των ημεδαπών τραπεζιτών, της ομάδας Σημίτη και των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, δια του εντολοδόχου τους Στουρνάρα. Είναι Η ΠΡΩΤΗ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗ αυτών των αδίστακτων και ακόρεστων διαπλεκόμενων συμφερόντων, αφότου αναδύθηκαν και εγκαταστάθηκαν κυριαρχικά στην ελληνική πολιτική σκηνή από το 1996 και μετά.

Έτσι η απόπειρα να αρπάξουν από το ελληνικό Δημόσιο την καλύτερη τράπεζα της χώρας, την τράπεζα με την μεγαλύτερη καταθετική βάση και το υγιέστερο χαρτοφυλάκιο δανείων, κατ’ αρχάς απέτυχε. Δεν θα την καταπιεί κάποιος τραπεζίτης όσο αυτή η αντίσταση και αυτός ο αγώνας που ήδη εκδηλώθηκε, γίνει συστηματικότερος και συντονιστεί. Ο ρόλος του σωματείου και των ίδιων των εργαζομένων που πραγματικά αγαπούν και τιμούν την δουλειά τους, αποδείχθηκε πρωταγωνιστικός.

Η επόμενη αναμέτρηση φαίνεται πως θα συμπεριλάβει και αλλοδαπούς μεγαλοτραπεζίτες. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση, εάν δεν απεμπλέξει τις υποχρεώσεις έναντι των δανειστών της χώρας μας από την διαπλοκή και την τραπεζοκρατία που καραδοκεί συστηματικά να υφαρπάζει, να υπεξαιρεί ( βλ. και περίπτωση ΑΤΕ κ.ά. ) και να καταχράται το δημόσιο χρήμα, θα συναντήσει πολιτικές επιπλοκές που καταρρακώνουν την ηθική αξιοπιστία της. Στοιχείο αποδεδειγμένα εξοντωτικό, πολιτικά και εκλογικά. Και ο μεν Στουρνάρας ( ; ) μπορεί να επαίρεται πως δεν είναι “πολιτικός”, οι βουλευτές όμως;

Βήμα Σαρωνικού

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s